vrijdag 4 december 2015

Niet doen!

Ze leken wel trots bij het journaal: "de brief is binnen!"
De "langverwachte brief" nog wel. De brief waarin Amerika aan Nederland vraagt om daadwerkelijk mee te doen aan het bestrijden van ISis.

In die brief wordt gevraagd onze bombardementen te verplaatsen en uit te breiden. Maar misschien later ook wel met onze echte soldaten met echte schietgeweren. 

(Wel eerst even langs de buurtsuper voor wat kogels, jongens. Met je "Pang, Pang!")
"Boots on the ground." heet dat in grote landen taal. Bert Koenders glom helemaal. Hij hoorde er helemaal bij.
Maar Bert, in Gods, Allah's of Jawhe's naam: NIET DOEN!
Zeker niet in mijn naam.

Allereerst zullen we in "Arabië" worden gezien als bezetters. 
Uiteindelijk is het daar in de woestijn een grote stammenoorlog. Steek je hand niet in een wespennest. Vernietig je de ene stam, dan wint een andere, en die is net zo erg. In het gunstigste geval dan.
Ben je vergeten, dat nadat Al-Qaida zo goed als verslagen was, ISis kwam?
Van de drup in de regen.

Ten tweede kunnen we daar geen democratie brengen. Scheiding van "moskee en staat" is onmogelijk. Dat verbiedt de Koran. De Arabische Lente heeft dit wel bewezen. De ene dictator vervangt de andere, alleen is deze nu wél democratisch gekozen. Tja, dan is alle wind uit de zeilen genomen: 
"Ik ben toch democratisch gekozen? Nou dan!?" 
En hij heeft gelijk. 
Hoe is Hitler ook alweer aan de macht gekomen?

Gaddafi heeft het westen nog gewaarschuwd:
"Jullie hebben mij nodig. Ik hou de terroristen tegen. Als ik er niet meer ben is er niemand meer die dat doet of kan..."
Verdomme, hij had gelijk. Zo weet nog steeds niemand wat ze met Assad gaan doen. 
"Dat zien we dan wel. Eerst effûh lekker gaan knallen...."
Weloverwogen.

Elke oorlog maakt slachtoffers. "Alleen maar" zou ik zeggen. Vrouwen en kinderen eerst. 
Elk onschuldige slachtoffer zal uitgebreid worden gebruikt door ISis om ons zwart te maken. Niet zeuren, doet het westen ook. Oorlog weetje.
Maar voor elk slachtoffer worden er 10 potentiële ISis-sympathisanten over de streep getrokken. En trekken ten strijde tegen onrecht.
"Héé...? Maar dat doen WIJ toch? KUT! De rollen omgedraaid! Ja, da's niet eerlijk meer."

Moslims hebben de Koran als hun belangrijkste levens-leidraad. Daarin staat dat elke moslim verplicht is, moet streven naar wereldvrede. Islam is de religie van de vrede. En niet te kort, hè: WERELDvrede! Ze hebben er ook nog een strak plan voor:
we moeten ALLEMAAL moslim worden!
Enne....als je nou niet wilt? Tja, dan word je tweederangs burger, zeg maar slaaf, zwarte piet, paria met extra belastingen (djizja) die je moet betalen voor je eigen leven.
Enne....als je zo'n leven in ketenen niet wilt? .....eh, tja dan....inderdaad: kop eraf!
Geniaal toch?

Meneer Koenders, mevrouw Hennis, waarom zouden we wél mee gaan vechten? 
Ai, nu wordt het banaal:
Geld, invloed, macht, hebzucht, roem, "erbij mogen horen", belangrijk zijn, in de annalen vernoemd worden, geld. (Heb ik "geld" al genoemd?)
We kunnen dan dus meedoen met de grote jongens. Och we zullen vast wel wat economische voordelen krijgen, door ergens een bedrijf te mogen beginnen, producten invoeren, uitvoeren, aanzitten bij de G-21, et cetera.
Uiteindelijk "peanuts" als je dit met de ellende, vernietiging, dood en verderf vergelijkt. 
"Maar die vindt toch plaats in die woestijn, ver hier vandaan? Daar is toch geen winst te behalen. Behalve olie dan...Ohja, olie. Geef ze de winterspelen en klaar. Winterspelen? In de woestijn met 50 graden? Haha! Nee, Roefie, nou sla je echt op hol!"
Wie gaat er natuurlijk ook nog dik en vet aan verdienen? Precies; de wapenhandel. Hoe meer mensen elkaar vermoorden, des te meer zij verdienen. En die jongens zijn machtig. Die lobbyen lekker.

Bert, je kunt misschien ISis vernietigen. Dat is het doel, zeg je. Maar ideeën vernietig je niet.

Een ideologische strijd win je nooit met bommen en granaten. Of denk jij van wel?? Dan hoor ik graag "hoe?".

Er is een mogelijke oplossing. Hopelijk....
De moslims moeten zelf inzien dat er voor iedereen een ander leven mogelijk is. 
Of niet natuurlijk. Maar dat is hun keuze. Internet helpt enorm. Door internet kunnen ze zien hoe wij hier leven. Nee nee, dat is nog lang niet ideaal. Verre van. Er moet nog héél veel gebeuren. Maar er zijn moslims die onze manier van samenleven ook willen. Hoe kwamen vluchtelingen anders op het idee om per se naar Europa te willen? De grootste nederlaag voor ISis tot nu toe is natuurlijk dat de moslims niet massaal naar het kalifaat wandelen, maar juist er ver vandaan rennen. Zo ver mogelijk! Zelfs naar Duitsland! (Jaja, ook naar die maffe Hollanders)
Maar net als met economische vluchtelingen: het moet dáár veranderen.

Nadeel is dat ISis ook internet heeft. Die zijn niet gek hoor, al willen we dat geloven. Zij vertellen op internet dat de dood een beter leven is dan het leven zelf. En dat klinkt zeer aanlokkelijk als je hier geen leven hebt.

We zullen geduld moeten hebben en het alternatief, ons seculiere leven, aan hen laten zien. Het aantal moslims dat dit ook wil zal moeten groeien. Zo niet, dan hebben wij dat maar te accepteren. Misschien moet er een gebied in die woestijn worden afgezet waar ze in een Kalifaat kunnen wonen. Ja, met een hek eromheen. Wil je daarin, dan mag dat (van ons). Wil je hier wonen, dan alleen onder onze seculiere, democratische voorwaarden. YOLOBOT!

Een mens leert het meest door het zelf te ervaren, door het zelf te doen en uit die ervaringen zelf te beslissen. Dat moet mogen. Toch? Democratischer kan je het niet hebben, lijkt mij.

Dus lieve Jeanine Hennis en brave Bert Koenders,
in jou, mijn, ieder moeders naam!
NIET DOEN!
En ga je wel, dan zeker NIET IN MIJN NAAM!

RFTS


PS. "Oh shit!"
Ik vergeet het belangrijkste: Israël.
De hele Arabische wereld ziet de staat Israël als een puist, een gezwel, bezetters, de schuld van al het kwaad. Terecht of niet, dat is even niet belangrijk. Maar, als daar eerst eens een oplossing wordt geforceerd, dan hebben de extremisten geen "wereldlijk" excuus meer. Dan gaat het ronselen ook een stuk moeilijker.
Maar om nou Israël er ook weer bij te halen? Om nou tegen de Joden te zeggen, dat ze onderhand genoeg hebben geprofiteerd van de tweede wereldoorlog...voor je het weet word je voor anti-semiet uitgemaakt. Dan liever een oorlog. 


Bert Wagendorp schreef (05-12-2015)


                               


Op Youtube kun je veel zien / horen van Nicolas Hénin, bijvoorbeeld:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten