maandag 30 juni 2014

De krant van vrijdag 27 juni.

Lag het aan de stand van de maan ten opzichte van Uranus? Stom toeval? De cijfercombinatie 27-06-2014?
Ik weet het niet, maar de kranten hadden afgelopen vrijdag alleen maar lachopwekkend nieuws:

Marcel van Roosmalen over adviseurs, consultants (hobby: vuistjeslachen):
“Er zijn bedrijven waar werknemers veel tijd kwijt zijn aan het herstellen van fouten van collega's. Dan is ons advies: je zou tijd kunnen besparen door die fouten niet te maken.”
Als CEO's dit pikken heb je aan één vuist niet genoeg. Als je op zoiets geniaals komt verdien je natuurlijk je vette salaris dik (of dikke salaris vet).

Grof verdienen is één, maar zich bewust zijn van de maatschappelijke gevoeligheid, da's in deze sector hele different kook. Gerrit Zalm is zich volgens Ilja Leonard Pfeijffer echt wel best, dus “terdege” bewust van de maatschappelijke gevoeligheid als het gaat over de salarisverhogingen van de topmanagers bij ABM-Amro. Gerrit vroeg het zich zelfs zelf af. Da's op zichzelf al bijzonder. Zelfs gaf Gerrit zelf het antwoord: “Ja, beleggers snappen dit wel.” Ja, vanzelf.
Chris de Groot verdedigde deze verhogingen en ook hij dacht aan het gewone volk: “Ach, de particulier is een Nederlandse stumper die een verkeersboete betaald.”
Zelfs Ilja was verbaasd en schreef er nadrukkelijk bij dat dat er echt stond.
Nog even en de SP kan naar huis.
Nog even en ik heb helemaal niets meer om te bloggen.

Het moet maar even: voetbal. Geen ontkomen aan: 
Leroy Fer had voor zijn vriendin Xenia een paard gekocht van 28.000 euro. Hij komt er 's avonds achter dat dat niet zo'n goed idee was, dus heeft hij het diezelfde avond nog verkocht. Waarom dit niet zo'n goed idee was? Hij kwam erachter dat hij eigenlijk geen plek had voor dat grote beest: hij woont in een flat.
Zo gek is het niet dat van Gaal zich slimmer vindt dan de meesten om hem heen.

Die Jean-Claude Juncker is toch perfect! Zeker op zo'n decadente, geldverslindende, ondemocratische EU-plek. Wat een gedoe zeg.
Een modelvoorbeeld voor managers, CEO's (wat een onzinnig woord voor zoiets simpels als “baas” of “directeur”.) consultancy's (gewoon adviseurs hoor), advocaten en andere vuistjeslachers in nette pakken.
Bovenaan de profielschets van elk groot bedrijf of organisatie staat er niet wat iedereen wel denkt: het kunnen omlullen van een wandaad, misdaad naar eigen voordeel.
De VVD kan er alleen maar van dromen.
“We weten allemaal hoe we uit de crisis moeten komen. We weten allemaal dat we dan niet herkozen zullen worden.”

Toegeven dat je de boel loopt te bedriegen, manipuleren, besodemieteren is één, ermee koketteren, vuistlacherig trots op zijn is het cynisme alweer ver voorbij. . Mag je deze arrogantie, minachting, trots en uitdagende houding niet simpel misdadig, crimineel noemen? Da's geen vuistje maar openlijk uitlachen.
Ach, hij is een echte katholiek: lekker zuipen, roken, neuken, slap ouwehoeren, blaozûh en liegen als het hem beter uitkomt en er eerlijk voor uitkomt, omdat hij zich toch onaantastbaar, onkwetsbaar waant. Waant? Nee joh: IS!
Nog een uitspraak van hem:
"We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrippen wat er is besloten, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is..."
Geknipt voor de EU.
Als iemand zegt dat hij zijn vrouw liever niet met de taxi laat gaan omdat de chauffeur een Marokkaan kan zijn, dan kan hij zijn baantje als ombudsman vergeten.
"Ik ben een christen-democraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik..."
is geen enkele belemmering om gekozen te worden als voorzitter van de Europese Commissie.

Gaat Dijsselbloem ook nog excuses aanbieden. Watje! Leer van deze man, dan zit je zo bovenop de EU-rots. Of doe jij het in de achterkamertjes? Mag hoor, want of we het nou wel of niet weten, maakt in een democratie geen flikker uit.

Is toch geniaal: rookmelders stuk maken om binnen te kunnen roken. Menig kroegbaasje is daar nog niet op gekomen. Buiten roken? Daar begint zo'n pak niet aan. Een echte manager denkt “out of the box” en trekt de bedrading uit de rookmelders. Kordaat, innovatief, doortastend oplossen en ingrijpen. Dat is precies wat het EU-bestuur nodig heeft.

Maar gelukkig mogen de ziekenhuizen eindelijk hun winsten uit gaan keren. Gelukkig hebben we de dialoogtafel nog. (Alle partijen in Groningen, die iets met de aardbevingen te maken hebben gehad.) Maar daar zal het wel te laat voor zijn, want ik hoor dat het Kalifaat er al zo goed als zeker is. Ik ga mezelf een maat-jutte-zak aan laten naaien, mijn vrouw laat alvast haar baard. We bukken Vijf keer per dag naar manneke pis en die rammadan is een uitkomst voor ons avond-, nachtmensen. Moslims lopen de hele dag zielig te doen, maar is de zon onder dan gaan ze feesten als beesten. Kan me niet snel genoeg worden ingevoerd, die Kalifatuur. (Bestaat dat woord al? Lijkt veel op karikatuur.) Ach, die moslims zijn ook net katholieken, hè.


En Tom Egberts mag op tv niet zeggen dat er geen nieuws is ook al is dat het nieuws.
RFTS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten