maandag 18 november 2013

Huh?

Ja, werkelijk prachtige beelden vanuit de Filippijnen:
Vanuit een "vogelvluchtperspectief" een totaal verwoest landschap. We zagen van boven mensen doelloos, versuft, uitgemergeld, gewond zitten, liggen of rondlopen. Wachtend op hulp. Al een week. Maar die was er nog niet. Zou nog wel een tijdje duren voor men bij deze gebieden kon komen.
Maar wel prachtige beelden, toch?
Huh? Maar ze kunnen er toch niet bij komen?
Wél voor opnames.
Huh?

Daar is geld mee te verdienen.
Huh? Maar je kunt toch met helikopters, zeg maar "hele grote drones" overal komen?

Jawel, maar die hebben we niet.
Huh? We kopen wel 48 JSF-straaljagers om eens even flink te kunnen knallen, maar geen helikopters om op dezelfde dag van de ramp medicijnen, artsen, hulpdiensten, eten en drinken te brengen?
Duizenden doden vallen mede door verwondingen die niet verzorgd kunnen worden, omdat er geen artsen aanwezig zijn. Kunnen zijn!
Honderden, duizenden doden vallen na de ramp, doordat de gebouwen alsnog instorten. Mensen raken gewond of worden gedood door plunderaars,.door bendes. Ze sterven alsnog van honger en dorst. En natuurlijk door ziektes die gaan uitbreken.
Zou het niet beter zijn als bijvoorbeeld de VN een "hulpleger" permanent paraat heeft die op dezelfde dag van de ramp ter plaatse kan zijn?

Huh? Dat kan echt wel!
Met helikopters en zeer geavanceerde (militaire) technieken om desnoods vanuit de lucht mensen en materieel te laten zakken. Ze kunnen verdomme een raket op de millimeter richten. Naar de maan. Voorbij de Melkweg. Kunduz, Afghanistan, binnenkort Mali om nog een kansloze missie te ondernemen, die bergen geld, materieel en mankracht kost.
Dan zou dit niet mogelijk zijn? Duhuh!

Maar die beelden kunnen we vanavond goed gebruiken bij de grote landelijke actie voor giro 555.
Huh? Maar dan zijn we al weer 2 weken verder. Tegen de tijd dat het (overgebleven) geld, de mensen en de goederen er zijn is iedereen die echt hulp nodig heeft, eh had, bezweken.
Jawel, maar de actie wordt een groot succes.

Misschien wel een recordopbrengst. 

Huh?

  
RFTS

2 opmerkingen:

  1. Vroeger had je "de aflaat": je betaalde aan de kerk en "poef", weg al je zondes. Geeft een goed gevoel, hoor.

    BeantwoordenVerwijderen