zondag 25 januari 2015

Monoloog voor moslims #12

Pubers. Meer niet.
Voor 99,99% ongevaarlijk en komt goed.
Een scheermesje is ongevaarlijk. Een peuter is ongevaarlijk. Maar...
peuter mét scheermesje....

Pubers gaan vaak dwarsliggen. Een manier om zich los te maken van het veilige huis en haard en ouders. De een moet en doet dat wat extremer dan de ander. De enigen waar ze soms iets van aannemen zijn hun soortgenoten, leeftijdsgenoten, lotsgenoten, andere pubers. Van hen hebben ze niets te vrezen. Daar horen ze bij. Hun nieuwe familie. Ze denken en doen hetzelfde. Ideaal voor mode, hype, protest, hip, gril, trends, massa, religie, bevlieging. Ze willen erbij horen, maar zich tegelijk onderscheiden. (Door allemaal dezelfde kleren te dragen en dezelfde muziek goed te vinden.) Misschien een beetje "kort door de bocht", maar dan zijn we er sneller:

Negentig procent van die kalifaat-jihaatjes, de syriëgangers zijn pubers. Ja joh, ook die van 30 of ouder. Ze horen bij een groep, zijn belangrijk, doen er plots toe, hebben macht, geld en seks. Wat wil een puber nog meer?
Hoe dring je door tot deze pubers? Ze nemen enkel van elkaar iets aan. Zeker niet van ons westerlingen. Wij zijn het kwaad dat allereerst vernietigd moet worden. Of bekeerd. (Door wie is de staat Israël mogelijk gemaakt? Los dat probleem op en ze hebben weer een reden minder. Een grote reden minder.)

Blijven dus de "eigen moslims" over. Die geloven tenminste hetzelfde, maar interpreteren het vaak anders. Daar luisteren ze ook niet zo makkelijk naar. Plus durven de meeste moslims niets te zeggen. Voor je het weet ben je een afvallige en "hop, af die kop!" Maar ze luisteren altijd nog eerder naar een geloofsgenoot, dan een afvallige, een Kafir, ik dus.
En waaraan denkt een puber het meest? Seks! Hoe verklaar je anders die 72 maagden als beloning. "Hieroh", het aardse tranendal, is die kans nihil. Daarom heet "Daaroh" ook het paradijs. Religie geeft hen zekerheid. Goed om een chick te versieren.

Eigenlijk is het jihad-probleem hetzelfde als het alcohol- en drugsprobleem bij westerse jongeren. Waarom drinken ze zich helemaal lam? Hoe komt een puber tot harddrugsverslaafde?
Maak het rijtje maar af: stoer, erbij-willen-horen, onzekerheid, aanzien, macht, geld, seks, adrenaline, zinloosheid, kutjeugd, gepest zijn of nog worden, gevoelig voor de omgeving, aandacht,.....
Het is een hele kluif om deze probleemjongeren "te genezen". Nog lastiger wordt het om dit te voorkomen. Haast onmogelijk lijkt mij. Maar als iemand denkt dat dat wel kan; ik hoor het graag. De hele wereld wel, denk ik.

Gelukkig zijn het er maar een paar die na hun twintigste alcoholist, drugsverslaafd of crimineel zijn. Het blijken uitzonderingen. Vaak blijkt er meer te blijven hangen van een beetje opvoeding in de eerste levensjaren dan je zou verwachten.
Net als het aantal daadwerkelijke jihaatje-kalifaatjes. Minder media-aandacht zou helpen. Daar doen ze het zeker ook voor hè, die aandacht. Lekker belangrijk hoor.

Is er hoop? Ja en nee.
Ja, omdat ook hier van de "moslimpubers" er uiteindelijk maar heel weinig extreem worden.
Nee, omdat ze wapens hebben en de aanmoediging van de religie, de waarheid.
Dat is een gevaarlijke combinatie.
RFTS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten