vrijdag 28 maart 2014

indoctrinatie (Potje-keteltje #3)

Over Geert gesproken; 
ook Rob Oudkerk heeft blijkbaar mijn blog gelezen:
Wilders verslaan? Los problemen (in wijken) op.” is de kop in de Volkskrant van donderdag 27 maart. De haakjes zijn van mij. Ik bedoel: los alle problemen op: hoe denk je dat Betty of Sarah uit mijn vorige blogs zich voelen? 
Wat zouden zij uit onvrede, onmacht, frustratie (kunnen gaan) stemmen? 
Of zou het zijn kapsel zijn?

Over indoctrinatie gesproken: ik hoorde iemand op tv zeggen
het is ieders morele plicht om aangifte te doen tegen Geert...”
Zelfs onpartijdige burgemeesters probeerden hun horigen en lijfeigenen te dwingen. Hele rijen stonden er voor het politiebureau om een alvast voorgeprint blaadje in te vullen. Te ondertekenen dus.

Ga eens voor je gestolen fiets naar het politiebureau. Ze kijken je aan of je gek bent. Doe eens aangifte van geluidsoverlast, of tegen een groepje jongeren waardoor iedereen een onveilig gevoel heeft bij het buurt-speeltuintje. Dan kijken ze niet eens alsof je gek bent, je wordt het ter plekke verklaard. Zonder nazorg. Dat dan weer niet. 
En pas op je woorden anders wordt je zelf aangeklaagd wegens discriminatie.
Echt onbegrijpelijk dat er mensen op de PVV stemmen.

Het was te verwachten na de “minder-minder-GATE”: polarisatie!
Twee groepen die elkaar betichten van volksmennerij, demagogie, ophitsen, opjutterij.
Wilders deed het in een kroeg. Op een feesie. Dronken hersenloze sukkels zijn makkelijk te manipuleren. Eikel!
Maar Rutte spant vandaag (27-03-2014) wel de kroon. Hij gaat kinderen erbij betrekken. In het jeugdjournaal zegt hij dat Marokkaanse kinderen echt niet bang hoeven te zijn. Had nou 10 jaar geleden je ballen getoond en de demagogie, wansmaak en aanzetten tot haat en discriminatie veroordeeld. Maar nee hoor:
als het stemmen oplevert gedoogd hij de PVV.
Als het stemmen oplevert verkettert hij de PVV.

Als de M.P. zichzelf uitnodigt om te vertellen dat we niet bang hoeven te zijn dan is er pas echt "stront aan de knikker". Dat hebben we uit ons verleden kunnen leren. Maar ach, kinderen weten nog niets van geschiedenis. Net als dronken lorren in de kroeg zijn ook zij makkelijke te manipuleren. 

Bij PenW (27-03-2014) zegt docente biologie Fati Benkaddour van Marokkaanse afkomst terecht dat de volwassenen verantwoordelijkheid moeten nemen voor de veiligheid van Marokkaanse kinderen. Nogmaals; terecht! Veel Marokkaanse kinderen voelen zich onveilig, zijn bang dat ze naar Marokko moeten. (Nee, niet “terug”, want ze zijn in Nederland geboren.)
Maar waar waren de afgelopen 20 jaar diezelfde Marokkaanse volwassenen, ouders toen bleek dat veel Nederlanderse volwassenen én kinderen zich onveilig voelden in hun eigen wijk, omdat ze zich bedreigd voelden door die zogenaamde Kut-Marokkaantjes.
Hadden hun Marokkaanse ouders toen hun verantwoordelijkheid genomen en hun kinderen opgevoed en in de gaten gehouden, dan hadden hun (klein)kinderen nu niet bang hoeven zijn. 
Dan waren Nederlandse ouders én hun kinderen niet zo bang om ten einde raad uit frustratie en onmachtig maar op de PVV te stemmen.

Rutte, berouw komt na de zonde. Dat mag. Moet. Doe dat dan! 
Maar om na de zonde, na het inzien van je jarenlange miskleun, 
nog op deze manier proberen je hachje te redden is net zo verwerpelijk, opruiend, opstokend, demagogisch als...
eh, ja als Wilders.
Alweer: het potje verwijt het keteltje.
De voedingsbodem voor polarisatie.
En waar polarisatie de voedingsbodem van is weten we. 
Toch?
RFTS


Geen opmerkingen:

Een reactie posten