zaterdag 22 maart 2014

Nog een potje & keteltje.

(HA! Geert heeft mijn vorige blog gelezen, want zaterdag zei hij)
De pot verwijt de ketel
meutemanipulatie, massapsychose, volksmennerij, demagogie en ga zo maar door
en de ketel verwijt de pot hetzelfde. Schiet lekker op.
Ja, Geert moet stoppen met die onzin, maar.....

bijvoorbeeld:
Halbe Zijlstra wist dat de verkiezingsnederlaag te wijten was aan de barre maatregelingen die ze als regeringspartij wel moesten nemen om uit deze barre, diepe crisis te kunnen kruipen. Barre tijden vragen barre maatregelen. Hij klonk echt best wel zielig wel. Dat juist de verdéling van deze lasten niet helemaal eerlijk was, kwam niet bij hem op. Of hij zei het niet. Om geen gezicht én stemmen te verliezen denk ik. Geniepig.

We zijn het er allemaal over eens, dat er bezuinigd moet worden!”
Hallo, spreek effûh lekker voor jezelluf ja!”
Banken gokken met gemeenschapsgeld omdat ze weten, WETEN, toch geen risico te lopen. Marktwerking alleen bij winst! Crimineel.
Multinationals verdienen nóg meer in de crisis. (Ik denk zelfs dat zij deze hebben veroorzaakt, om toch nog winst, die “bijna op was” te kunnen maken. Ze betalen weinig tot geen belasting. Hoe meer geld, des te minder belasting. Machtsmisbruik.
Klaas Knot zat bij College-Tour toch mooi te verdedigen dat een salarisverhoging toch echt niet zomaar afgeslagen diende te worden. Want dan kan al het talent naar het buitenland verdwijnen. Het gaat goed met de crisis. Tuurlijk Klaas. Het gaat goed met de banken en de multinationals.
Ja, de Bovenbazen, maar niet met de “gewone luitjes”. Werkte je met vaste aanstelling , zit je nu op dezelfde plek met de helft van je salaris als zzp-er. Géén enkel sociaal vangnet, geen ziekteverzekering, wel de helft salaris. En dan zegt Klaas dat we er toch nog eens goed over moeten nadenken als we de hoge salarissen wat willen matigen. Mooie woorden, lelijke leugen.

Op de ns-stations wordt je gek van de aankondigingen over vertragingen komende week. Den Haag zal haast onbereikbaar zijn. “Houdt u rekening met vele vertragingen.” HuH? Nóg meer vertragingen? Dan rijden de treinen achteruit. Heel Den Haag is veranderd in een fort. Wie heeft besloten dat die nucleaire top hier moest worden gehouden? “Hoe duur kost dit geintje welnie?” Nou, men zei 24 miljoen, maar nu blijkt dat de 100 al gepasseerd is. En wie komen er? Zo'n beetje de grootste schurken van de wereld. Wat komen ze doen? Slap ouwehoeren. Alle eindverslagen zijn allang tot op de komma vastgelegd.

Ophitsen, opruien, opzetten van groepen mensen tegen andere groepen, kan verschrikkelijke gevolgen hebben. De geschiedenis geeft voorbeelden genoeg. Om te voorkomen dat het land verdeelt gaat worden in twee groepen die tegenover elkaar gaan staan, gaat een andere meute zich tegen Wilders keren, omdat men wil voorkomen dat het land verdeelt gaat worden in twee groepen die tegenover elkaar gaan staan.....

En de media? Bij elk programma komt weer hetzelfde filmpje langs. Ja, zeg, kan het wat “Minder, minder!” Totaal overbodig. De presentatoren zeggen het zelf ook: iedereen heeft het ondertussen al meerdere malen gezien, maar laten we er toch maar even naar kijken. Waarom? Manipulatie? Kijkers vasthouden. Niet door inhoud, maar bewegende beelden. Manipulatie?

Rtl Late Night:
Mensen in de media en politici hebben een grotere verantwoordelijkheid voor het opzwepen van mensen.” (A. Pechtold)
Pieter Klein (Adjunct-hoofdredacteur van het RTL ) heeft het over een ontzettend smerig truukje dat Geert Wilders toepast....
Nee hoor Pieter, dat doen ze bij de televisie nooit”. Steeds vaker en smeriger. Ja, ook steeds meer bij de publieke omroepen. Marktwerking, hè.
En de politiek? Rutte sluit niemand uit. Nee, da's niet hypocriet. Da's...eh....achterbaks? Manipulatief om geen enkel mogelijke stem te verliezen? Want we leven in een democratie, elke stem geldt, ook als die op een slinkse manieren is verkregen.
Was de vorige regering niet Rutte, Buma en.….
Rutte zei toen dat de VVD dichter bij de PVV stond dan bij de PvdA.
Illegaliteit is strafbaar
Heb je wel eens het inburgeringsexamen gedaan? Moet je doen: kejjuh laggûh!
Vindt een huisarts dat een jongere extra hulp, begeleiding, medicijnen nodig heeft, moet dat worden goedgekeurd door een.....ambtenaar. 
Ambtenaar zegt nee, want hij kijkt naar de begroting op zijn computer en 
"Computer says NOooo.."
Dit laatste even tussendoor.
maar
zo blijft de pot de ketel verwijten dattie zwart ziet. 
Maar oplossingen (zie vorige blog), ho maar! Hebben ze geen tijd voor. Veel te druk. 
RFTS

PS (dinsdag 25-03-2014)
Ewald Engelen heeft schijnbaar ook mijn blogs gelezen. (geintje.)
"Een prachtig staaltje hypocrisie van de babbelende kaste"
Hij heeft de tijd en genomen en heeft enkele goeie voorbeelden in 
https://decorrespondent.nl/903/de-babbelende-kaste-en-de-eeuwige-wederkeer-van-wilders/23143890-69056316
Dank Ewald!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten