maandag 7 april 2014

Klepper

Geluidswallen. Maximaal 80 kilometer per uur. Co2-filters. Alles voor de rust en minder fijnstof. 
Gelukkig komen er steeds meer hybride auto's: geen uitstoot meer en fluisterzacht. Ideaal!
Zou je denken.
Blijkt dat dus “levensgevaarlijk” te zijn. Ze maken te weinig herrie. Jawel; te weinig! Kunnen we niet meer zonder te kijken een straat oversteken. Maarreh....wie loopt er tegenwoordig nog ZONDER oordopjes rond dan?

Mogelijke oplossing voor dit “probleem”: de klepper.

Vroeger, toen ik klein was, héél vroeger dus, maakten we op de fiets met een kartonnetje en een knijper een ratel. Het karton ratelde langs de spaken van het voorwiel. Tja, dat vonden wij stoer. Het leek alsof je brommer reed op je fiets. Oh jawel hoor; wij deden vroeger ook stomme dingen. Ach joh, we waren 6 of 7 jaar.
Maar ook hierin had je concurrentie. 
Een betere “klepper”, eentje die dus méér herrie maakte, was een half knijperstokje vastgemaakt met een elastiekje (reepje ouwe binnenband) op een luciferdoosje.
Maar de “King of Kleppers” was – in plaats van het luciferdoosje - een rond metalen schoensmeerdoosje. Die maakte een teringherrie; die hoorde je al aankomen alstie nog niet eens IN de straat was. De echte Harley Davidson van de fietskleppers.
Of, voor nu:
zet kneiterharde kutmuziek op en het raampje open.
Doen veel jonge jongens (ouder dan 18 jaar dus) die denken dat chickies daar een natte flamous van krijgen, geil van worden. Zouden ze echt denken dat de meiden denken “Wow, dat moet wel een stoere bink zijn als je je muziek zo hard kunt zetten. Ik ga plat....” ?? 
Ik weet het niet. Wij dachten daar nog niet aan. We waren 6 of 7.
Maar nu krijgen ze eindelijk een goeie reden om zo rondjes te rijden.
RFTS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten