zondag 27 januari 2013

APPLE niet meer voor de dorst.

Apple heeft vorige week 13 miljard winst gemaakt. Maar is ook 50 miljard minder waard geworden. Blijft nog 307 miljard over, hoor. Maar de beleggers begonnen te twijfelen. Misschien wordt Apple niet(s) méér waard. En; het moet wel waar zijn. Zelfs Alexander Klöpping geeft het toe in DWDD. Ik ben geen Apple-aanbidder. Natuurlijk is het goed spul. Maar niet voor zoveel geld. Natuurlijk zijn ze snel. Maar dan moet je het apparaat niet uitzetten, want dan duurt het opnieuw opstarten ook lang. Bijna net zo lang als bij windows.
"Mijn auto heeft nooit startproblemen. Ik zet hem nooit uit.
Ik sta wel vaak zonder benzine. Aan de pomp heb ik regelmatig te weinig saldo..."

De luchtballon van deze maffiose sekte begint een beetje leeg te lopen. De god Jobs wordt wat minder heilig bevonden. (Kan dat: minder heilig?) Hoe heeft het zover kunnen komen?

Nou, allereerst had het nooit zover mógen komen, want Steve Jobs (ook Bill Gates trouwens), verkochten gestolen producten: Het hele "icoontjes-klikken" werd al gebruikt door Atari en Amiga. Iedereen moest toen nog hele ingewikkelde Ms-Dos commando's uit z'n hoofd kennen. Wist je er veel, dan was je "the mèèèn" Als muzikant en tekenaar gebruikte ik Atari en Amiga, maar daar werd denigrerend over gedaan: "plaatjes plakken". Ik begreep er niets van, want wat is er mis met makkelijk doen, als het moeilijk niet hoeft? Jobs en Gates zagen dat en...stalen dat. Iedereen vond dat geniaal! Misdaad loont dus!

Ten tweede waren de Apple-producten vééél te duur! Terwijl de meeste producten werden gemaakt en/of in elkaar gezet in lage-loon-landen. Ja, ook door veel kinderen. Heel veel kinderen. Ja, Jobs en Gates hebben wel erg veel voor de werkgelegenheid van Amerika gedaan.

Ten derde: ja, er staan inderdaad prachtige programma's op. Je kunt direct aan de slag. Maar als je een mailtje krijgt van iemand die met windows werkt, kun je het niet openen, dus ook niet lezen. Tuurlijk kun je een programma of een app kopen. Kost weer een paar centen, maar dan heb je er ook weer wat bij. Ze noemen dit een gesloten systeem. Dat gesloten systeem hadden de spoorwegen 100 jaar geleden ook. Elk land of staat had eigen maten voor de afstand van de rails.... Al snel ontdekte ze, dat dat niet zo slim was. Enige voordeel was wel, dat de rails niet zo snel sleet, want er reden alleen maar binnenlandse treinen op. HA!, die Fyra zou nooit in Brussel kunnen komen, als....sorry, slecht voorbeeld.

En ten vierde: "het ronde hoekjes-argument!" Elke keer kom je dit argument weer tegen. Nou, ik heb een schilderij gemaakt met een rondvierkantje....niet aan de straatstenen te slijten. Wat een onzin. Je koopt toch geen apparaat om z'n hoekkies! Wie dat wel doet, koopt zeker ook een auto zonder motor. "Hij zit zo lekker en ziet er zo kèk uit!"

Niets positiefs, ouwe mopperkont? Oh, zeker: de P.R. De reclame! Want dat vinden mensen knap, een scheet als chanel 33 kunnen verkopen. Ze hebben het zelfs zover gekregen, dat een van de meest bekeken programma's van Nederland, DWDD er maandenlang, gratis reclame voor heeft gemaakt. Ik heb de reclame-code-commissie nog geen duppie zien eisen. Matthijs moest af en toe peer of banaan zeggen. Overigens lieten ze afgelopen vrijdag de reclame van windows-8 zien. Matthijs zat te kwijlen. Dus alweer: "Niet wat, maar hoe!"

Matthijs vroeg of de swing er een beetje uit is bij Apple. Is het niet hip meer? Want daar gaat het om. Ik blijf het een belediging vinden voor "ons plebs".
Ach, het zijn best lekkere dingen hoor, die "Apple-Flapples", maar niet te betalen voor iemand als ik,

RFTS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten