vrijdag 11 januari 2013

Ongemakkelijk


"Nee, ik heb geen ongemakkelijk gevoel bij mijn salaris."

Nee, Matthijs, Kunst! Je de pleuris werken onder een minimum salaris, dát geeft een ongemakkelijk gevoel. De enige die zich bij een half miljoen ongemakkelijk zal voelen is Erik Staal, met 1,2 miljoen. Ja, ook publiek geld.

"We maken de salarissen openbaar. Dat zal wel een matigende werking geven." zo dachten geniale adviseurs en politici om de excessen in salarissen te bestrijden. Maar, wat is het effect? "Huh, dat willen wij ook wel!" stellen managers en andere linkebakken in bijvoorbeeld Groningen. "Regel het maar, anders ben ik weg!" en hop; geregeld!
Trouwens; zo perfect is DWDD niet. Matty zou eens wat sneller moeten praten. Blijft er wat tijd voor zijn gasten over.
Rijkman Groenink zei eens lachend "een bonus van 20 miljoen kan ik iedereen aanbevelen, moet jij ook eens proberen."
"Verdienen wij onze uitbuiting niet gewoon, als we dit allemaal laten passeren?" Zag Joris Luyendijk.
Het geheim van rijk worden weten we van sinds 09-01-13 van Marjan Strijbos bij PenW. Trots vertelt ze, dat het in de genen zit. Haar zoontje had geld. Hoe kom je daar aan, vroeg ze. "Uit de fontein." Ja, die komt er wel, vond Marjan. Gelukkig zei Jeroen: "dat noemen wij stelen." Maar iedereen Laggûh! Gieren! Tranen in de broek! Vooral Nout Wellink had vette pret, maar ja, hij liegt zich al 50 jaar overal doorheen.
Marjan was trots op complimenten die ze kreeg, zoals: Jij kan nog ijs aan Eskimo's verkopen, zand aan Arabieren. Dus: verkoop stront in een zakkie, lucht in een flessie. Vertrouwen in mannen met geld. Geloof in de toekomst en marktwerking.
De genaaiden klappen voor, lachen om en vertrouwen de naaiers en graaiers.

Inderdaad Joris: we verdienen het. 
RFTS 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten