vrijdag 25 januari 2013

Ik zeg niks.

Na het "inkomensafhankelijkezorgpremiedebacle" (367 scrabble punten) 
daalde de VVD enorm in de peilingen. Wat deed Rutte? Zwijgen. 
Inderdaad: goud waard. Ze stegen weer.
Jeroen Dijsselbloem eindelijk live bij PenW. (24-01-2013) Hij had er nog de tijd voor. Is ook lastig voor JeroenD. met twee vette banen. JeroenP. vroeg of hij genoeg kon slapen. JeroenD. sliep goed. We hoeven ons geen zorgen te maken. 

En toen kwamen de vragen waar we naar uitkeken: SNS-Reaal. Want hij is ook ónze minister van financiën. JeroenD. leert wel snel hoor: ik heb tien minuten televisie gekeken en geluisterd naar iemand die vertelt dat hij niets kan en gaat zeggen. 
Kan dat? Met gemak! Is dat knap? Nee, dat is niet knap, maar je hebt het dan wel door! 
Dus als je een vette carrière wilt, dan kun je maar beter niets zeggen of zeg iets nietszeggend...Hoe moeilijk kan dat zijn?

Niet WAT je zegt, maar HOE je het zegt, telt. 
Als je weet HOE je niets zegt, ja dan behoor je tot de "groten".. 
Overigens uit onderzoek van het Belgische "Terzake" blijkt:
Bij europarlementariërs is het nettoloon hóger dan het brutoloon...
Alweer: ja, dat kan! Kijk, dan ben ik erg benieuwd hoe zo'n salarisstrook eruit ziet, want dat heb ik nog nooit gezien. En de strook van Dijsselbloem? Drie keer de helft erbij, plus twee maal het dubbele maal twee maal de helft?
Als u zin hebt, mag u deze verder zelf inkoppen. Ben benieuwd.

In diezelfde uitzending;
Spong. Nee, die zweeg niet, maar had dat beter wel kunnen doen.! Hij pleit vrijspraak voor iemand die met een nepwapen een juwelier berooft en doodschiet. Is zonder balkje op tv geweest. En waarom niet het filmpje laten zien van vóór de overval, waar ze gezellig gaan winkelen? Want die opname hebben ze ook hoor, zei Spong. En ja, Sandro G. heeft inderdaad een tv-interview gegeven in Georgië. "Doettie zelf, hé?" zegt JeroenP. "Nou, nou, nou, doettie zelf..." brabbelt Spong  "het is een jochie van 19 jaar..." 

Jeroen of Paul had misschien kunnen vragen: "eh, was de juwelier ook nepdood?" 
Maar ja, hij is het slachtoffer en die zegt niets.
RFTS

 

1 opmerking:

  1. Had ik beter niets moeten zeggen? Daar gaat mijn carrèire...

    BeantwoordenVerwijderen