donderdag 24 oktober 2013

Piet 2

Wat een creativiteit:
MarkTwain2 vroeg zich twitterend af "Haalt Sinterklaas de kerst?" Gneh gneh gneh.
Nog een paar:
Hoe kunnen we ooit een wit voetje halen bij de zoewarte medemens?
Witte zwanen, zwarte zwanen. De zwarte piet is weer het zwarte schaap.
Witte-broods-weken met je zwarte bruid. Pietamine! als je je een beetje slap voelt. Zwartwerken kan echt niet meer; eigen schuld, dikke bult. Zwart voor de ogen zien. Wie speelt wie de zwarte piet toe? Wij willen dat zwart op wit hebben. Ik mag tegenwoordig niet eens meer ongestoord op zwart zaad zitten.
Teken allemaal de Pietitie-punt-ennel. Iedereen wil zeurpiet zijn.
Tenslotte een dreigement waar echt wel rekening mee gehouden moet worden: "geen zwarte Piet, geen witte kerst!"

Trendwatcher Bakas, jawel: DÉ trendkijker van Nederland, zit op tv te vertellen dat de Surinamers protesteren tegen zoewarte Piet, omdat dat het enige is waar ze zich nog tegen kunnen verzetten. (huh?) De banen worden tegenwoordig ingenomen door andere minderheden zoals de Turken en de Marokkanen. Tegen minderheden ga je niet protesteren. Da’s niks. Je bereikt er niks mee. Dat geeft alleen protesten en beschuldigingen van discriminatie. Dat hebben de Surinamers wel geleerd van die domme Hollanders.
Meneer Bakas. Begrijp ik nu goed dat:
mensen die ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van gediscrimineerd worden, zelf het meest misbruik maken van het discrimineren, door mensen al bij voorbaat te beschuldigen van discriminatie, om die ander monddood te maken en dus niets meer kan zeggen......tjesses; ik kom hier echt niet meer uit.

Hoe groter de crisis, des te kleiner de problemen waarover men zich druk maakt. Nou, ik verheug me nu al op alle komende feestdagen:
Waarom is de Kerstman zo'n dikke papzak? En die rendieren? Dennenboom? In Nederland? Een van de driekoningen is toch zwart? Who the fuck is Valentijn? Kan dat paashaaspak wel? Carnaval!!!
Ik ben de totaal weg kwijt!

Wat doe je dan?
Naar de bekende weg vragen.
RFTS
 

1 opmerking: