zaterdag 16 februari 2013

Brief aan Antoine Bodar.

Die katholieken kunnen het nog steeds niet verkroppen: dat ze niet altijd en overal gelijk hebben. Ze zijn ook niet meer de baas over iedereen. Ze krijgen kritieken. Vooral vanuit dat stomme onfatsoenlijke Nederland. Voorop loop jij, Antoine Bodar, bijvoorbeeld in "De Kunst van het maken" waarin je gaat schermen met juist het enige waar de katholieken zelf 20 eeuwen lang mee hebben lopen sjoemelen: Fatsoen. 

Het instituut kerk is begonnen met het wegmoffelen van 60 evangeliën. Natuurlijk om vrouwen uit het instituut te houden. Dan de Middeleeuwen. Iedereen werd zonder pardon vermoord, eh sorry, gered van de duivel. Kruistochten waren nog zo'n mooi voorbeeld van fatsoen. Inquisitie: bleef ze drijven, was ze een heks, verbranden. Verzoop ze, was ze dus geen heks. De hele geschiedenis hebben ze op de meest onfatsoenlijke, mensonterende manier de boel verpest. Galilea deed heel lang maar net alsof de aarde plat was. Waarom denk je dat er 50 jaar geleden nog tussen de 5 en 10 kinderen per gezin werden geboren? Ze hadden verdomme niks te vreten. Maar meneer pastoor kwam zeggen dat dat zo moest. En dan deed je dat. Wat nou, fatsoen, Antoine? Een stelletje homofielen en pedofielen gaat getrouwde stellen vertellen wat, hoe vaak en hoe ze het moeten doen. Wat weet een Roderick Vonhögen nou van het huwelijk? Hij mág niet eens een erectie krijgen! En deze laatste opmerking is waarschijnlijk de enige opmerking die jij onfatsoenlijk vindt.

Maar dat is allemaal zo lang geleden. Oh ja? Pedofilie. Kindermisbruik. Maar vooral de manier waarop ze dit nog steeds proberen onder de mantel der fatsoen, normen en waarden te bedekken. Nog steeds liegen ze dat ze barsten om het instituut kerk geen negatief beeld te bezorgen. Komop Bodart! Ja, jij ook, Roderick Vonhögen! Verbeter die Katholieke kerk en begin nou eindelijk eens bij de kerk zelf. Er zijn 10 geweldige regels. De 10 geboden. Maar juist de mensen die zich er het minst aan houden, zijn degenen die met deze geboden lopen te schermen. En als je denkt, dat ik overdrijf, kom eens met mijn moeder praten. 87 jaar en als schipperskind heeft ze heel veel ervaring opgedaan met nonnnen en paters op de vele kostscholen waar ze heeft gezeten. Nou Antoine Bodar, haar positieve ervaringen waren uitzonderingen. Dus ga nou niet ineens de zielepiet uithangen. Ga nou niet lopen piepen, dat alleen in Nederland iedereen negatief en onfatsoenlijk is. Nederland is eindelijk verlost van dat ongelooflijke zware juk dat de mensen al 2000 jaar onderdrukt. Ga allereerst eens je excuses aanbieden voor 20 eeuwen dictatuur. 2000 jaar van uitbuiting, verkrachting van alle mensen zowel geestelijk, lichamelijk als materieel.

Waarschijnlijk zul je niet reageren op dit schrijven. Te min. Te negatief. Of welk smoesje je ook verzint. Ik heb in mijn jeugd ook moeten knokken om niet, ik herhaal om NIET naar de kerk te mogen gaan. Nu bagatelliseren jullie dat allemaal. Simpel omdat er geen ontkomen meer aan is. Dat hebben we toch maar voor elkaar gekregen in de jaren 60. Maar al 20 eeuwen hebben jullie ongelooflijk veel mensenlevens totaal verwoest. En nog steeds doen jullie pogingen over de hele wereld. Maar dat zullen jullie niet belangrijk vinden. Als de kerk maar overeind blijft. Mijn moeder zal je ook weinig interesseren. Te oud, te weinig bekent. Maar ik spreek in naam van al die misbruikte mensen. Die hun hele leven is verpest door met hel en verdoemenis te dreigen. Ik spreek namens mijn moeder en alle moeders van de afgelopen 20 eeuwen. Ook de door jullie tot op het bot vernederde moeder van Jezus Christus en vooral zijn eigen vrouw, die jullie nog steeds een hoer noemen. Nee, dát is fatsoenlijk!

RFTS. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten